Posted on

Honda Kupa 2021 – Részletes Tájékoztató

Tisztelt Szülők! Kedves Gyermekek!

Köszönjük az eddigi nevezéseket, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A Covid járvány miatt hangsúlyozottan kérjük, hogy precízen olvassák át tájékoztatónkat és tartsák be az aktuális szabályokat! A sípálya teljes területén kötelező a maszk vagy csősál viselése, különösen figyeljenek erre a felvonók használata során (beleértve már a beléptető kapu előtti besorolási zónát is)! 

A jelenlegi jogszabályok szerint a síelés egyéni szabadtéri sportnak minősül. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden a versennyel kapcsolatos legfrissebb információ az alábbi linken lesz elérhető. Javasoljuk, ennek könyvjelzőbe rögzítését: 

Versenykiírás: https://skioutlet.hu/honda-kupa/


Utazás

Budapest irányából érkezőknek ajánljuk: M3-ról, Hatvannál a 21-es úton való megközelítést, Pásztón át.
Előnyei:

  • az M3-ason elég a Pest-megyei matrica
  • 2 km-el rövidebb
  • A 21-es főút 2×2 sávos.

Érkezés, rajtszám, síbérlet

A rajtszámok átvétele 8:00 órától a Sípark felső parkolójában lévő, 2 egymás mellett álló HONDA CR-V típusú terepjárónál, a víztározó tó mellett. A gépkocsik mellett lesz 2 db (piros) MONDIAL beach flag (strandzászló), a könnyebb tájékozódás miatt.

A rajtszámokért lehetőleg csak egy kísérő jöjjön!
Akik esetleg nem fizették ki előre a nevezési díjat, azokat kérjük, hogy kerek összeget készítsék elő, hogy ne kelljen visszajárót adni! Kérjük, hogy itt is tartsák be a 1.5 méteres távolságot és viseljenek maszkot! A rajtszám átvételével egyidőben adjuk a HONDA ajándéktáskát, melyben 1 db HONDA hűtőtáska mellett más meglepetés ajándékok is lesznek.  Ebben a táskában lesznek az oklevelek is. Sajnos eredményhirdetést nem tarthatunk, így az okleveleket mindenki maga tudja majd kitölteni.

Az első három helyezett érmeinek, kupáinak átvételi lehetőségéről lejjebb adunk információt.

Rajtszám átvételekor kapnak egy bankkártyához hasonló kártyát (ahogy az előző években). A kasszáknál, ennek leadásával tudják igazolni a síbérlet kedvezményekre szóló jogosultságot.

Kedvezményes síbérlet árak:
Diák / gyermek 8:30-16:30 – 3.500 Ft
Felnőtt / kísérő 8:30-16:30 – 6.500 Ft (egy nevezett gyermek után maximum 2 db kedvezményes kisérő jegy vásárolható)
Kaució: 1.000 Ft / chipkártyás belépő
A kauciót minden esetben 1.000 vagy 2.000 Ft-os címletben kérjük fizetni.

A liftek 8:30-tól nyitnak!

A kedvezményes síbérleteket külön kasszaépületnél vehetik át. Fizetés kizárólag készpénzben lehetséges!

Mellékhelyiségek a parkolóban, (konténer) és a Hóhatár Hütte alsó szintjén.


Versenypálya, rajt, pályanézés

Rajt 10:00 órától!

A versenypálya az 5. számú sípálya felső szakaszán kerül kitűzésre: https://www.sipark.hu/sipalyak-siliftek#skimaps-1

A Donovaly sípályához képest ez valamelyest rövidebb lesz.  A rajt minden korosztályban ugyanott kezdődik. A rajt kordonok segítségével kerül lehatárolásra. A rajthoz közvetlenül kapcsolódó kordonon belül maximum 6 gyermek lehet, síléccel a lábán. Ide kísérő már nem léphet be (kivéve a 2016 és 2015 születésűek). A második (külső) kordonon belül maximum 12 gyerek tartózkodhat. A rajt előtt ne gyülekezzenek! A mostani versenyen kivételesen inkább akár késsenek a rajtról minthogy sokan legyenek a rajt körül! A rajtoltatást rugalmasan kezeljük. A cél utáni területet azonnal el kell hagynia a versenyzőknek, a kordonon túl se tartózkodjon senki. A versenyt nézni a Körbár teraszáról lehetséges. A versenypálya az utolsó versenyző után azonnal bontásra kerül, azután azon már senki nem mehet le.

A verseny esetleges áramkimaradás, köd, eső esetében is megrendezésre kerül.


Az első három helyezett érmeinek és kupáinak átadása

Eredményhirdetés nem lesz. Az eredmények a skioutlet.hu oldalra a verseny végeztével folyamatosan feltöltésre kerülnek. A dobogósok az  érmeket és a kupákat a Körbár teraszán vehetik át, 13-15 óra között.


Kapcsolattartás, tájékozódás, információk

Minden fontos információ a már fentebb említett oldalon: https://skioutlet.hu/honda-kupa/

A versenyiroda, a rajtszámok átvétele után csak ONLINE működik.
Észrevételeiket köszönettel várjuk az alábbi két e-mail címen:

rita@skioutlet.hu

feher@skioutlet.hu


Covid 19 egészségügyi előírások: 

A síelés és a snowboardozás egyéni szabadtéri sportnak minősül. A Mátraszentistván Sípark a hatályos járványügyi rendelkezéseket szigorúan betartja és betartatja a területére belépő minden vendéggel! Fokozott egészségügyi biztonsági intézkedést (COVID-19 PROTOKOLL) vezettek be a létesítmény látogatói és az ott dolgozó kollégáik egészségének megőrzése érdekében. Részletek: https://www.sipark.hu/fooldal A szabályos maszkviselés (orrot és szájat eltakaró maszk), a távolságtartás, a higiéniás szabályok és a kijárási korlátozás mindenkire nézve kötelező. Ezt figyelembe véve a versenyt úgy szeretnénk megrendezni, hogy minden résztvevő legkésőbb este 8 órára biztonságosan haza érkezzen. A sípályán a maszk viselése kötelező! Ez alól kivételt képez a rajtba beálló, a pályán haladó versenyző egészen a célba érkezésig, illetve amíg ott kifújja magát. Ezt követően ismét kötelezően viselnie kell a maszkot. A rajtszámok átvétele nyílt területen történik a kötelező távolság betartásával. A verseny előtt kérjük olvassa el az aktuális információkat a koronavirus.gov.hu oldalon!


Étkezési tanácsok

A Hóhatár Étterem nyitva van, de csak ablakon át adnak ki ételt és italt. A sorban állás elkerülése érdekében javasoljuk, hogy szendvicseket, üdítőt és meleg teát hozzanak otthonról, melyet a parkoló gépkocsikban javasolt elfogyasztani.

Sajnos a melegedők is zárva kell legyenek, kivétel a mosdók.

Kerüljük a nagyobb tömegek, sorok kialakítását, illetve mindennemű érintkezést!

Minden előírást kérünk betartani!